FOTORECEPT: Špaldová bábovka s ďatlami a vôňou Brandy
stredná
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
250
g
špaldová múka hladká
100
g
cukor
100
ml
ryžové mlieko
100
ml
olej
1
balíček
prášok do perníka
2
PL
brandy
2
PL
karob
200
g
čerstvé datle
1
štipka
soľ
postup
1.
Vajcia so žĺtkami vyšľaháme a postupne pridáme rozrobené ryžové mlieko vo vode, olej a 2PL Brandy. Medzitým si v miske zmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva a vmiešame k vyšľahaným vajciam s cukrom.
2.
V druhej mise vyšľaháme bielka so štipkou soli. Potom ručne pridáme vyšľahaný sneh z bielkov.
3.
1/3 cesta oddelíme a pridáme 2PL karobu.
4.
Bábovkovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vylejeme biele cesto, uhladíme vrch a na vrch husto poukladáme odkôstkované datle.
5.
Potom vylejeme druhú, karobovú časť a dáme piecť do rúry na 30 minút, pri teplote 200 stupňov.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.