Pridať recept

Čínske kuracie tajomstvo

6
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

175 g
listy čínskej kapusty
4 hrnčeky
vriaca voda
1/2 hrnček
kuracie mäso mleté
5 ks
vodné orechy z konzervy
1 ks
cibuľka
1 PL
čínske víno
1 ČL
sójová omáčka
1 ČL
lyžička kukuričnej múky
1 štipka
mleté čierne korenie
24 ks
mrazené cesto na šatôčky won ton
trochu
rastlinný olej

Na omáčku

1/2 hrnček
zeleninový vývar
1 PL
kryštálový cukor
3 PL
tmavá sójová omáčka

postup

1.
Najprv si pripravíme omáčku na namáčanie. Všetky zložky miešame v malej miske dovtedy, kým sa cukor nerozpustí.
 
2.
Listy čínskej kapusty sparíme horúcou vodou v sitku, necháme odkvapkať, pričom chrbtom lyžičky z listov vytláčame vodu. Potom listy vložíme do väčšej misy spolu s kuracím mäsom, orechmi, cibuľkou, vínom, sójovou omáčkou a kukuričnou múčkou.
3.
Ochutíme korením a zmixujeme. Štvorček cesta won ton položíme na dosku a do stredu vložíme lyžičku zmesi. Konce cesta potrieme vodou, zvinieme do tvaru polmesiaca a okraje cesta stlačíme. Konce polmesiaca chytíme medzi palec a ukazovák a ohneme proti sebe.
4.
Dno panvice potrieme olejom, rozohrejeme ho, vložíme 5 - 6 šatôčok vedľa seba hladkou stranou nadol a pražíme 2-3 minúty, kým trošku nezhnednú. Potom pridáme 3 - 4 lyžice vody, čiastočne prikryjeme a dusíme 10 minút. Šatôčky vyberieme na teplý tanier a ihneď podávame aj s omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať