Bravčová panenka plnená špenátom
4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
280
g
čerstvý listový špenát
3
strúčiky
cesnaku
1
ks
cibuľa
600
g
bravčová panenka
200
g
slanina
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
postup
1.
Bravčovú panenku umyjeme, osušíme a očistíme. Urobíme do nej dieru nožíkom, aby sme ju mohli naplniť špenátom.
2.
V panvici udusíme špenát s prelisovaným cesnakom a nadrobno nakrájanou cibuľkou. Potom touto plnkou naplníme panenku, obalíme ju v plátkoch slaniny a prudko opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Panenku preložíme do zapekacej misy a dopečieme domäkka.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.