FOTORECEPT: Ovocná tvarohová torta
8
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
mäkký tvaroh
120
g
práškoý cukor
8
dkg
masla mäkkého
1
ks
vanilkový cukor DrOetker
20
g
želatína Dr Oetker
4
dl
mlieka
detské piškóty
1
pohár
marhuľový kompót
čerstvé maliny alebo iné ovocie
šľahačka
10
g
kakao
postup
1.
Želatinu v 2 dl mlieku napučať. Tortovú formu si vystelieme alobalom a poukladáme do nej piškóty. Navlhčíme ich šťavou z kompótu.
2.
Napučanú želatinu na miernom ohni miešame kým sa nerozpustí. Ale pozor musí byť mierne teplá tak do 50 C. Vymiešame si tvaroh, cukor, maslo a zohriatu roztopenú želatinu a zbytok mlieka.
3.
Na piškóty vylejeme trošku zmesi a naukladáme ovocie.
4.
Potom dáme zase trochu zmesi a do druhej polovici zmesi pridáme kakao vymiešame a všetko vyleje do formy. Nemusí byť zarovno môžme dať kakaovú zmes ak cikcakovite, Ja som nemala tvaroh mäkký tak vidieť zrnká ale keď si kúpite ten v lídli kocku ten je dobrý.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Ingova
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.