Pridať recept

FOTORECEPT: Osemvrstvové slané croissanty so šunkou

Fotorecept: Osemvrstvové slané croissanty so šunkou
Zdroj: anka813

ingrediencie

25 g
čerstvé droždie
1/2 liter
vlažné mlieko
1 PL
cukor
2 ČL
soľ
1,5 dl
olej
350 g
hladká múka špeciál
400 g
múka polohrubá
plnka
šunková saláma
syr Eidam
1 ks
vajce
maslo na pomastenie cesta

postup

1.
Z uvedených surovin si vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnuť. Po vykysnutí cesto prepracujeme,
Fotorecept: Osemvrstvové slané croissanty so šunkou
Fotorecept: Osemvrstvové slané croissanty so šunkou
Zdroj: anka813
 
2.
Rozdelíme na polovicu,
Fotorecept: Osemvrstvové slané croissanty so šunkou
Fotorecept: Osemvrstvové slané croissanty so šunkou
Zdroj: anka813
3.
a každú polovicu ešte rozdelíme na 8 časti. Urobíme guľky a necháme podkysnuť.
Fotorecept: Osemvrstvové slané croissanty so šunkou
Fotorecept: Osemvrstvové slané croissanty so šunkou
Zdroj: anka813
4.
Potom každú guľku vyvaľkáme do kruhu na tenko,
Fotorecept: Osemvrstvové slané croissanty so šunkou
Fotorecept: Osemvrstvové slané croissanty so šunkou
Zdroj: anka813
5.
Potrieme roztopeným maslom a poukladáme na seba. Vrchnú časť nepotierame.
Fotorecept: Osemvrstvové slané croissanty so šunkou
Fotorecept: Osemvrstvové slané croissanty so šunkou
Zdroj: anka813
6.
Kruh rozvaľkáme na tenko a rozkrojíme na 12 častí.
Fotorecept: Osemvrstvové slané croissanty so šunkou
Fotorecept: Osemvrstvové slané croissanty so šunkou
Zdroj: anka813
7.
na každú časť uložíme kúsok šunky a
Fotorecept: Osemvrstvové slané croissanty so šunkou
Fotorecept: Osemvrstvové slané croissanty so šunkou
Zdroj: anka813
8.
Plátok syra.Stočíme od širšej strany.Uložíme na pomastený plech a potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme.
Fotorecept: Osemvrstvové slané croissanty so šunkou
Fotorecept: Osemvrstvové slané croissanty so šunkou
Zdroj: anka813
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
9.6.2018 21:50 | |
+4 -8
a koľko rozvaľkaných sa dáva na seba, snáď nie tých osem?
vbiugalove
18.1.2017 21:09 | |
+6 -2
Robila som tento recept. Je super a piekla som na plno v trube a boli za chvilku :) namiesto syru som dala na zopar aj dzem a aj s nim je to vyborne :)
Anonymný nick
10.5.2015 22:13 | |
+4 -9
aky cas to mam piect...a cim potriet po upeceni ..asi tym ltkom nie :3
Podobné články
Najlepší VIANOČNÝ VAJEČNÝ LIKÉR: Nič navyše, len to, čo do neho podľa originál receptúry patrí!
Najlepší VIANOČNÝ VAJEČNÝ LIKÉR: Nič navyše, len to, čo do neho podľa originál receptúry patrí!
Vaječný likér patrí k Vianociam a pripraviť si ho môžete v pohodlí domova za niekoľko minút!
Veľké trápenie našich známych tvári: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Veľké trápenie našich známych tvárí: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Aj vianočný špeciál tretej série šou Pečie celé Slovensko prinesie vtipné, ale aj náročné momenty. Koho...
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...