Pridať recept

Guakamola

ingrediencie

2 ks
avokádo
2 PL
citrónová alebo limetková šťava
1 podľa chuti
soľ
1 ks
jarná cibuľka
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
malá paradajka
2 PL
zelené čili korenie

postup

1.
Pozdľžne prekrojíme avokáda a vykôstkujeme. Lyžicou vyškrábeme dreň a v miske roztlačíme vidličkou. Vmiešame soľ a citrónovú šťavu. Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a cibuľu a rozdrvené čili. Dobre pomiešame.
 
2.
Paradajku pokrájame na malá kúsky primiešame do zmesi. Podávame s kukuričnými lupienkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Skvelé tipy, ako skladovať čerstvé paradajky
Skvelé tipy, ako skladovať čerstvé paradajky: Takto vydržia pevné a nestratia chuť
Paradajky sú symbolom teplého a slnečného leta, preto nemôžu chýbať na žiadnom stole. Či už ich máte...
Ako zužitkovať zelené paradajky? Sú vôbec bezpečné?
Toto by ste mali vedieť: Ako zužitkovať zelené paradajky? Sú vôbec bezpečné?
Aj vy sa vyhýbate zeleným paradajkám a tie, ktoré nestihnú dozrieť hádžete rovno do koša, či v lepšom...
Odstraňujete v obchode stopky z paradajok? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Odstraňujete v obchode stopky z paradajok? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Mali by sa z paradajok odstraňovať stopky? Odpoveď vás možno prekvapí.
Paradajky s uhorkami
Môžete kombinovať uhorku a paradajku? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Nekombinujte uhorku s paradajkami - už vám túto vetu niekto povedal? Čo sa môže stať? A je to vôbec pravda...
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Bez cesnaku by bola naša kuchyňa chudobnejšia. Táto zelenina jednoznačne obohacuje chuť jedál, a aj keď...