Smotanové tartletky s broskyňou, FOTORECEPT
3
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
lístkové cesto
200
g
kyslá smotana
1
ks
vaječný žĺtok
1
balíček
vanilínový cukor DrOetker
1/2
PL
kukuričný škrob Gustin DrOetker
1
ČL
kôra z citróna
trochu
kryštálový cukor
broskyňa
oriešky
postup
Rýchle, milé a chutné koláčiky...
1.
Lístkové cesto vyvaľkáme a vykrojíme z neho kruhy väčšie ako forma na koláčiky. (Použila som formičky s priemerom 12 cm a vyšli mi 3 kusy.) Cesto vložíme a jemne pritlačíme po celej ploche. Kraje zrovnáme a dno popicháme vidličkou.
2.
Kyslú smotanu zmiešame s vanilinovým cukrom, žĺtkom, kukuričným škrobom a citrónovou kôrou. Na cesto dáme smotanový krém a naplnené položíme na väčší plech. Pečieme 20 minút pri teplote 180 °C.
3.
Broskyňu, prípadne iné ovocie (nektarinku, slivky), narežeme na mesiačiky.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.