Pridať recept

Bravčovina s červeným vínom

6
porcií
130
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2,5 kg
bravčové mäso
1 podľa chuti
soľ
1 podľa chuti
mleté čierne korenie
1 KL
škorica mletá
50 g
hladká múka
2 ks
cibuľa
4 ks
bobkový list
4 PL
olivový olej
1 pohár
červené víno
1 pohár
hrozienka
180 g
zelené olivy

postup

1.
Rúra 225 stupňov celzia. Mäso osolíme, okoreníme, posypeme škoricou a múkou. Vložíme do pekáčas cibuľou, bobkovým listom a pokvapkáme olejom. Pečieme 30 minút. Potom pokvapkáme polovicou vína a vrátime do rúry.
 
2.
Hrozienka namočíme na 15 minút do vlažnej vody. Necháme odkvapkať. Po ďalších 30 minútach pokvapkáme zvyšným vínom a posypeme hrozienkami s olivami. Pečieme ešte aspoň hodinu. Podávame horúce.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Takto sa najlepšie skladuje prekrojená cibuľa
Správne skladovanie cibule: Môžeme spotrebovať naklíčenú cibuľu a ako uskladniť prekrojenú cibuľu?
Občas sa vám počas varenia stane, že nespotrebujete celú cibuľu a zvyšok musíte nejako uskladniť. Keď...
Ako zjemniť ostrosť cibule v šalátoch?
Ako zjemniť ostrosť cibule v šalátoch? Ktorá cibuľa je do šalátov najlepšia?
Surová cibuľa je mimoriadne zdravá. No aj tí najväčší milovníci cibule poznajú pocit, keď je cibuľka síce...
Cibuľová omáčka
Základ kuchyne - žltá cibuľa!
Jedine ona Vás dokáže bezdôvodne rozplakať! Reč je o úplne obyčajnej cibuli, tá je doslova malou...
Fanúšikovia kávy si zamilujú nápoj
Koniec leta vo veľkom štýle! Fanúšikovia kávy pijú nápoj "Dirty Horchata"!
Každý rok sa v lete objaví mnoho receptov na ľadové kávy. Ale jedna z nich vždy zvíťazí nad inými. Hitom...
Cibuľačka
Dokonalý zážitok z polievky: Pripravte si poctivú cibuľačku
Dobrá cibuľová polievka prináša chutnú fúziu slanej chuti mäsového vývaru a sladkosti karamelizovanej cibule...
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Dostala som skvelý tip, ako nakrájať cibuľu bez plaču.