Medová torta s lentilkami
8
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Korpus
160
g
hladká múka
120
g
maslo
40
g
práškový cukor
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
Plnka
500
g
mäkký tvaroh
4
PL
med
3
ks
vajce
1
KL
mletá škorica
Na ozdobu
250
ml
smotana na šľahanie
1
balíček
vanilkový cukor
1
balíček
stužovač šľahačky
4
balíčky
lentilky na ozdobenie
postup
1.
Múku zmiešame s kypriacim práškom do pečiva. Pridáme maslo pokrájané na kocky, cukor a vypracujeme hladké cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej pracovnej doske, pomocou valčeka ho prenesieme na okrúhly plech. Rukami cesto popritláčame k okrajom a vložíme ho na pol hodinu do chladničky.
2.
V miske si zmiešame mäkký tvaroh s medom, rozšľahanými vajíčkami a so škoricou. Plnku poriadne premiešame a navrstvíme ju na cesto. Tortu dáme piecť do vyhriatej rúry.
3.
Hotovú tortu necháme vychladnúť. Smotanu si zmiešame s vanilkovým cukrom a stužovačom. Vychladnutú tortu ozdobíme šľahačkou a lentilkami. Ihneď ju vložíme schladiť do chladničky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.