Roosterkoek (Grilovaný koláč)
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
balíček
sušené droždie
5
g
kryštálový cukor
10
dl
vlažná voda
40
g
hladká múka
1
štipka
soľ
30
g
rastlinná tuková nátierka Hera
2
ks
vajce
45
g
roztopená rastlinná tuková nátierka Hera
postup
1.
Vytvorte kvások z droždia, cukru a vlažnej vody, jeho povrch posypte trochou múky, aby neobschol. Nechajte ho vypracovať asi 10 minút na teplom mieste, kým nie je napenený.
2.
Preosejte múku a soľ do misy a nadrobte tuk Hera. Pridajte rozšľahané vajcia a kvások a poriadne vypracujte cesto, kým nie je vláčne.
3.
Na cesto vylejte roztopený tuk Hera, vložte ho do veľkej misy, prikryte vlhkou utierkou a nechajte vykvasiť na dvojnásobný objem na teplom mieste. Potom ho znova premiešajte, aby ste vytlačili všetok vzduch.
4.
Postupne vyformujte z cesta gule veľké asi ako päsť. Nechajte ich podkysnúť ešte 15 minút a pečte ich na mriežke nad uhlím strednej teploty, kým nezhnednú. Podávajte poliate tukom Hera.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Hera
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.