Španielska studená polievka - gazpacho
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
paradajky
1
ks
cibuľa
200
g
sladká červená paprika z konzervy
2
strúčiky
cesnaku
600
ml
kurací vývar
75
ml
olivový olej
4
PL
červený vínny ocot
2
PL
citrónová šťava
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1/2
ks
šalátová uhorka
1
ks
farebná paprika
trochu
cherry paradajky
postup
1.
Paradajky ošúpeme, nakrájame na väčšie kúsky a zbavíme ich semienok. Cibuľu, papriky a cesnak nakrájame nahrubo. Všetko vložíme do mixéra spolu s vývarom, octom, olejom a rozmixujeme na hladkú kašu.
2.
Zeleninovú zmes nalejeme do misy, pridáme citrónovú šťavu, soľ, korenie, polievku prikryjeme a dáme aspoň na hodinu do chladničky.
3.
Vychladenú polievku ozdobíme nadrobno nakrájanými cherry paradajkami, uhorkou a paprikou. Podľa chuti ju môžeme ešte poliať troškou olivového oleja.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.