Špagety s citrónom a feferónkou
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
citrón
1
strúčik
cesnaku
250
ml
smotana na varenie
1
podľa chuti
soľ
500
g
špagety
90
g
strúhaný parmezán
1
ks
ostrá feferónka
postup
1.
Nastrúhame kôru z 1 citróna a plod pokrájame na malé kúsky. Z 1 citróna vytlačíme šťavu. V rajnici na oleji osmažíme najemno posekaný cesnak, až kym nezačne hnednúť. Pridáme smotanu, citrónovú kôru, soľ a citrónové kúsky a na strednom ohreve minútu povaríme. Pridáme citrónovú šťavu a povaríme ďalšie 2-3 minúty.
2.
Medzitým uvaríme cestovinu v slanej vode, al dente. Odkvapkáme. Potom pridáme na jemné prstienky nakrájanú feferónku a parmezán. Premiešame a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.