Pridať recept

Vanilková torta

ingrediencie

500 g
žervé
120 g
maslo
200 g
cereálne sušienky
125 g
jogurt
2 ks
vajce
80 g
cukor
1 ks
vanilkový struk
1 ks
vaječný žĺtok
soľ
ovocie

postup

1.
Na masle opečieme rozdrobené cereálne sušienky a nasypeme ich do vymastenej tortovej formy. Dobre ich popritláčame a necháme stuhnúť v chladničke.
 
2.
Jogurt, žervé a vyškrabané zrniečka vanilky dôkladne premiešame ne celkom hladký krém. Za stáleho miešania pridávame cukor a na koniec žĺtok a vajíčka. Musíme miešať pomaly, aby sa v ceste neurobili bubliny. Budeme piecť vo vodnom kúpeli, v predhriatej rúre pri teplote 160°C približne 30 minút.
3.
Torta je hotová, keď sa krém pri klepaní na formu ešte "trasie". Necháme ju v rúre s pootvorenými dvierkami asi jednu hodinu vychladnúť. Tortu dozdobíme sezónnym ovocím alebo kompotovým ovocím. Môžme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Oriešková torta z lieskovcov
Piškótový korpus 6x INAK
Nadýchaný piškótový korpus je základ každej dobrej torty, slávnostných rezov, chutnej rolády. Máte pocit,...
Karamelový cheesecake
Fantastický karamelový cheesecake
Tri vynikajúce vrstvy tvoria tento výborný zákusok: chrumkavý korpus z čokoládových sušienok, jemný krém...
Fondán a marcipán
Domáci marcipán a fondán: Overené recepty a postupy na ich prípravu
I keď sú dnes v móde nahé torty alebo krémové zdobené ovocím, stále si veľa ľudí potrpí na klasike. Z...
Smotanová torta s ananásom
Slávnostná ananásová torta: Táto silvestrovská pochúťka sa topí v ústach, prevalcuje aj ten najlepší cheesecake!
Chystáte silvestrovskú oslavu a hľadáte recept na slávnostnú tortu? Táto ananásová je vynikajúca a zvládne...
Torta Panna cotta: Ľahučký dezert z čokoládovej a jahodovej peny
Svieža torta utkaná z peny z bielej čokolády a čerstvých jahôd.