Ružičkový kel zapekaný so syrom
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
ružičkový kel
30
g
maslo
30
g
múka
1,25
dl
mlieko
1
ks
žĺtok
500
g
nastrúhaný tvrdý syr
podľa chuti
soľ
postup
1.
Ružičky kelu uvaríme v osolenej vode, necháme odkvapkať, uložíme do vymastenej ohňovzdornej misy, zalejeme bešamelom, posypeme postrúhaným syrom a upečieme v rúre do červena.
2.
Bešamel si pripravíme zo svetlej zápražky, ktorú rozriedime mliekom a vývarom, dobre vyšľaháme a ešte povaríme 10 min. Do hotovej omáčky zamiešame žĺtok.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.