FOTORECEPT: Ryžovo-čokoládový koláč s rumom
8
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
ryža
600
ml
ryžové mlieko
80
g
maslo
1
ks
celá škorica
1/2
KL
mletá škorica
1
ks
citrón
2
dl
rum
50
g
hrozienka
3
PL
med
2
ks
vajce
100
g
čokoláda na varenie
postup
1.
Najprv si zalejeme hrozienka rumom. Necháme odležať.
2.
Potom si rozrobíme ryžové mlieko s vodou a všetko vlejeme do hrnca spolu s celou škoricou. Necháme zovrieť a potom pridáme surovú ryžu. Varíme na jemnom ohni asi 5 minút.
3.
Pridáme nastrúhanú kôru z jedného citróna a 2 PL medu. Varíme, kým sa vyparí mlieko.
4.
Medzitým si vyšľaháme vajcia so škoricou, 1 PL medu a šťavou z 1 citróna.
5.
Do uvarenej a jemne vychladnutej ryže v mlieku dáme hrozienka aj s rumom a roztopené maslo.
6.
Premiešame a pridáme rozšľahané vajcia.
7.
Takto nachystané cesto vlejeme do formy (ak nemáme silikónovú, vytrieme formu olejom a vysypeme strúhankou). Pečieme pri 200 stupňoch 30 minút.
8.
Potom cesto vyberieme (koláč bude z polovice upečený) a urobíme doňho malé jamky, do ktorých vlejeme kávovou lyžičkou trochu čokolády, ktorú sme si vopred roztopili nad parou.
9.
Opäať vložíme do rúry a pečieme ďalších aspoň 30 minút (aj dlhšie... skrátka dovtedy, kým povrch bude krásne zlatistý).
10.
Po upečení necháme poriadne vychladiť. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.