Pridať recept

Rezance s tvarohom - tradičné, FOTORECEPT

Rezance s tvarohom - tradičné, FOTORECEPT
Zdroj: Veronika Palarcová

ingrediencie

250 g
široké rezance
250 g
hrudkovitý tvaroh
1 štipka
soľ
80 g
maslo
2 PL
mlieko teplé
4 PL
práškový cukor (alebo podľa chuti)

postup

Obľúbená sladká klasika na bežný deň i záver pracovného týždňa. Deti sa tomuto jedlu vždy potešia.

1.

Rezance dáme variť do vriacej osolenej vody podľa návodu a následne precedíme.

Rezance s tvarohom - tradičné, FOTORECEPT
Rezance s tvarohom - tradičné, FOTORECEPT
Zdroj: Veronika Palarcová
 
2.

K rezancom pridáme hrudkovitý tvaroh.

Rezance s tvarohom - tradičné, FOTORECEPT
Rezance s tvarohom - tradičné, FOTORECEPT
Zdroj: Veronika Palarcová
3.

Následne pridáme cukor, ja som dala 4 polievkové lyžice.

Rezance s tvarohom - tradičné, FOTORECEPT
Rezance s tvarohom - tradičné, FOTORECEPT
Zdroj: Veronika Palarcová
4.

Maslo rozpustíme a pridáme do cestovín spolu s teplým mliekom.

Rezance s tvarohom - tradičné, FOTORECEPT
Rezance s tvarohom - tradičné, FOTORECEPT
Zdroj: Veronika Palarcová
5.

Všetko dobre premiešame, aby sa chute prepojili.

6.

Cestoviny sú hotové a môžeme servírovať.

Rezance s tvarohom - tradičné, FOTORECEPT
Rezance s tvarohom - tradičné, FOTORECEPT
Zdroj: Veronika Palarcová
7.

Prajem vám dobrú chuť.

Rezance s tvarohom - tradičné, FOTORECEPT
Rezance s tvarohom - tradičné, FOTORECEPT
Zdroj: Veronika Palarcová
Rezance s tvarohom - tradičné, FOTORECEPT
Rezance s tvarohom - tradičné, FOTORECEPT
Zdroj: Veronika Palarcová
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
kovacovadominika01
27.6.2022 14:38 | |
+2 -6
Dnes som po prvykrát skúsila sladké tvarohové rezance, ale po ich ochutnaní jednoznačne nikdy viac. Konzistencia bola dobrá ale prekažala mi ta sladká chuť, za mňa radšej na slano ;)
eMKejx1
16.10.2021 13:38 | |
+12 -4
Aj ja som postupoval podla receptu, resp robil som zo 400g tagliatelle tak som dal 300ml mlieka a 5lyz cukru, 70g masla. Najprv ked som dal cestoviny do toho bolo to ako polievka. Ale o asi 3 minuty miesania sa to mlieko s tvarohom a maslom nasiaklo do cestovin a pekne to zhustlo. Bolo to paradne. Super recept
barbi969
4.8.2021 17:59 | |
+8 -7
No mne s toho vysiel dobry maglajz , isla som podla postupu a uplne v tych rezancoch ako keby som mala vodu. Vobec to neni zhustnute ako na obrazku.
Podobné články
Drážďanský trojvrstvový koláč
Drážďanský trojvrstvový koláč: Za tento recept budete ďakovať! Lahodný, mäkký a s bohatou plnkou + ďalšie tvarohové koláče
Čo dnes upiecť? Máme pre vás skvelý tip na Drážďanský trojvrstvový koláč a aj niekoľko ďalších...
Výborné tvarohové rezy
Víkendové pečenie: 3 tvarohové rezy, ktoré musíte vyskúšať
Kráľom koláčových plniek je tvaroh. Že mu tento titul právom patrí, dokážeme v týchto mňam rezoch.
Jahodový zákusok
Svieže dezerty, zákusky a koláče z jahôd a tvarohu, ktoré zbožňujeme
Desať fantastických inšpirácií z tvarohu a jahôd.
Tvaroh
Zázrak menom TVAROH!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami...
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...
Rezance s tvarohom a slaninou
Prázdna chladnička? Beriem tvaroh a robím tieto lacné pochúťky, hotové behom pár minút a sýta celá rodina!
Za málo peňazí - veľa muziky! Inšpirujte sa a varte lacno, dnes tieto pochúťky s tvarohom.