FOTORECEPT: Jablkový koláč s vínom
8
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
200
g
hladká múka
60
g
práškový cukor
1
ks
prášok do pečiva
1
ks
vajce
1
ks
vanilkový cukor
140
g
maslo
Náplň
300
ml
biele víno
200
ml
jablkový džús
2
balíčky
puding
1
ks
vanilkový cukor
500
g
jablko
postup
1.
Najprv si preosejeme múku, práškový cukor a prášok do pečiva.
2.
Pridáme vanilkový cukor, nakrájané maslo, vajce a vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme odležať 30 minút v chlade.
3.
Rozvaľkáme cesto do kruhu a vyložíme ním tortovú formu (priemer 24 cm) a vytvoríme 3 cm vysoký okraj. Predpečieme vo vyhriatej rúre na 200°C 15 minút.
4.
Jablká očistíme, odstránime jadierka a nakrájame na kocky. Z džúsu, vína, pudingu, kryštálového a vanilkového cukru uvaríme hustý krém.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
gabisimo
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.