Steak z tuniaka s kaparovou omáčkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
filety z tuniaka
1
ks
citrón
100
ml
smotana
100
ml
mlieko
30
g
maslo
20
g
hladká múka
2
PL
olivový olej
2
KL
kapary
soľ
mleté korenie
tymian
postup
1.
Tuniak by mal byť aspoň 2 cm vysoký a plátky ryby naložíme do olivového oleja a preložíme zväzkom čerstvého tymianu. Ak ho nemáme, použijeme pokojne sušený tymian a pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme krátko odležať.
2.
Na rozpálenom grile opekáme steaky 1 až 2 minúty z každej strany. Tuniak by mal zostať v strede ružový, skoro surový. Až po opečení steaky osolíme a okoreníme čerstvo drteným korením až na grile.
3.
Pripravíme si kaparovú omáčku tak, že v hrnci rozpustíme maslo, posypeme hladkou múkou a vymiešame svetlú zásmažku. Osolíme, zalejeme mliekom a za stáleho miešania privedieme k varu. Pridáme kapary nasekané na kúsky a šťavu z polovice citróna. Na záver zjemníme smotanou.
4.
Steaky servírujeme s teplou omáčkou a pečenými zemiakmi alebo špargľou. Ozdobíme citrónom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.