Ryžový nákyp
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
ryža
4
ks
vajce
60
g
maslo
5
dl
mlieko
120
g
cukor práškový
1
balíček
vanilkový cukor
20
g
hrozienka
trochu
citrónová kôra
štipiek
soľ
postup
1.
Ryžu uvaríme do polomäkka. Prilejeme mlieko, trochu osolíme a dovaríme na kašu. Ryžu necháme vychladnúť.
2.
V miske vymiešame maslo s cukrom a žĺtkami a všetko pridáme do vychladnutej ryže. Pridáme ešte citrónovú kôru, hrozienka a z vajec vyšľahaný sneh.
3.
Všetko spolu zľahka premiešame a dáme na vymastený plech alebo do tortovej formy a upečieme. Upečený nákyp posypeme vanilkovým cukrom a podávame s kompótom alebo ovocím.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.