Pridať recept

Smotanový posúch so slaninou

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
500 g
údená slanina
40 g
droždie
2 ks
cibuľa
2 ks
vajce
1 ks
žĺtok
5 PL
maslo
2 dl
kyslá smotana
1 KL
cukor
2,5 dl
mlieko
rasca
soľ

postup

1.
Múku preosejeme a pridáme do nej droždie zmiešané s cukrom, ďalej vlažné mlieko, žĺtok, roztopený tuk a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste aspoň 60 minút kysnúť. Potom cesto vyvaľkáme a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech.
 
2.
Na drobné kocky pokrájame slaninu a spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou upražíme do sklovita. Pridáme kyslú smotanu, v ktorej sme rozmiešali vajcia, rascu, soľ a dobre zamiešame a vylejeme na cesto. Vrch posypeme opraženou slaninou s cibuľou. Pečieme v stredne vyhriatej rúre.
3.
Upečený koláč pokrájame na štvorce a servírujeme teplý s kyslým mliekom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Letný smotanový posúch z tvarohového cesta s cuketou
Letný SMOTANOVÝ posúch s cuketou: Bez kysnutia, hotový do pár minút! Takúto dobrotu vám v žiadnej reštaurácii neurobia
Tento bleskový smotanový posúch s cuketou si jednoducho zamilujete! Stačí pár surovín a perfektný letný obed...
Henrietin tip na teplú večeru: Slaný zeleninový koláčik
Slané zeleninové koláče  a posúchy máme u nás radi. Je to fajn jedlo, ktoré zasýti a pekne farebne...
Aj Adele miluje tento slaný koláč od Jamieho Olivera
Aj Adele miluje tento slaný koláč od Jamieho Olivera: Vyskúšajte fantastický a zdravý Fish Pie
Kúsky lososa, hrášok, špenát a feta zapečené pod perinkou z chrumkavých zemiakov.
Quiche so slaninou
Quiche si vás získa
Koláč nemusí byť iba sladký. Quiche je slaný koláč, ktorý pochádza pôvodne z Nemecka. V súčasnej dobe je...
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
3 skvelé recepty na voňavé hubové koláče
Boli ste na hubách? A už ste prejedený hubovej polievky, či vysmážaných bedlí? Upečte si chutný hubový koláč.
Najlepšie recepty na legendárny podplamenník: Úžasne mäkký aj na druhý deň, stačí pridať túto surovinu,
Najlepšie recepty na legendárny podplamenník (podpecník): Úžasne mäkký aj na druhý deň, stačí pridať túto surovinu, rodina si ho nevie vynachváliť
Výborné recepty na tradičný podplamenník, ktorý určite vyskúšajte aj v novších prevedeniach. Toto sú naše...