Smotanový posúch so slaninou
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
polohrubá múka
500
g
údená slanina
40
g
droždie
2
ks
cibuľa
2
ks
vajce
1
ks
žĺtok
5
PL
maslo
2
dl
kyslá smotana
1
KL
cukor
2,5
dl
mlieko
rasca
soľ
postup
1.
Múku preosejeme a pridáme do nej droždie zmiešané s cukrom, ďalej vlažné mlieko, žĺtok, roztopený tuk a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste aspoň 60 minút kysnúť. Potom cesto vyvaľkáme a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech.
2.
Na drobné kocky pokrájame slaninu a spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou upražíme do sklovita. Pridáme kyslú smotanu, v ktorej sme rozmiešali vajcia, rascu, soľ a dobre zamiešame a vylejeme na cesto. Vrch posypeme opraženou slaninou s cibuľou. Pečieme v stredne vyhriatej rúre.
3.
Upečený koláč pokrájame na štvorce a servírujeme teplý s kyslým mliekom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.