Černicový džem so škoricou
3
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
černice
250
g
želírovací cukor
2
štipky
mletá škorica
1
štipka
rozdrvené klinčeky
1
PL
citrónová šťava
postup
1.
Preberieme černice, umyjeme a necháme odkvapkať. Zľahka rozdrvíme ovocie, prepasírujeme a spolu s klinčekmi, cukrom, škoricou a citrónovou šťavou dáme do hrnca. Za stáleho miešania ich uvedieme do varu, teplotu zmiernime a povaríme potom ešte asi 5 minút.
2.
Čisté suché poháre naplníme horúcim džemom, dobre uzavrieme, obrátime dnom nahor a necháme pozvoľna do druhého dňa vychladnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.