Studená paradajková polievka
2
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
červená paprika
4
ks
paradajka
1/2
ks
červená cibuľa
3/4
ks
šalátová uhorka
1
ks
bageta
2
strúčiky
cesnaku
2
PL
olivový olej
2
KL
soľ
1
KL
cukor
6
lístky
bazalka
podľa chuti
korenie
postup
1.
Do kríža nakrájame paradajky, sparíme v horúcej vode a olúpeme. Papriku zbavíme jadrovníka a očistíme. Olúpeme cibuľu a cesnak.
2.
Na malé kúsky nakrájame paradajky, papriku, cibuľu aj cesnak a rozmixujeme v robote. Pridáme nakrájanú a olúpanú uhorku a bazalku a opäť rozmixujeme. Na koniec polievku dochutíme soľou, korením a cukrom podľa chuti a dáme do chladničky schladiť.
3.
K polievke si pripravíme bagetku, ktorú nakrájame na plátky a opečieme na olivovom oleji. Ešte teplú bagetu potrieme strúčikom cesnaku.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.