Karfiol zapečný s pórom
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
karfiol
250
g
šunková saláma
2
ks
pór
3
dl
sladká smotana
100
g
strúhaný tvrdý syr
trochu
mleté čierne korenie
trochu
soľ
trochu
strúhaný muškátový oriešok
3
ks
vajce
postup
1.
Umytý karfiol takmer domäkka uvaríme v osolenej vriacej vode. Po miernom vychladnutí ho rozdelíme na menšie ružice.
2.
Pór pokrájame na kolieska a salámu na kocky.
3.
Do vymastenej zapekacej misy uložíme karfiol, pór, salámu a zalejeme smotanou, ktorú sme rozhabarkovali s vajciami, soľou, korením, postrúhaným muškátovým orieškom a nahrubo postrúhaným tvrdým syrom.
4.
Do zlatista zapečieme vo vyhriatej rúre.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.