Pridať recept

Kukuričný chlieb

ingrediencie

1 ks
čerstvý kukuričný klások
140 g
polohrubá múka
100 g
kukuričná múčka
1 PL
prášok do pečiva
150 ml
mlieko
4 PL
olivový olej
1 ks
vajce
1 PL
med

postup

1.
Rúru si predhrejeme na 220 stupňov. Pripravíme si formu na pečenie alebo plech najlepšie s dĺžkou asi 18 cm a hĺbkou asi 5 cm a vymastíme ho. V prípade, že použijeme čerstvý klások, nožom z neho dáme dolu zrnká a odložíme ich nabok.
 
2.
Do misky vysypeme polohrubú múku a pridáme do nej kukuričnú múčku s práškom do pečiva. Do ďalšej misky vložíme zrná a prilejeme k ním mlieko, olej, vajce a med. Riadne premiešame.
3.
Vaječnú mes vlejeme do múky. Poriadne a rýchlo premiešame. Potom zmes vylejeme na plech a rovnomerne rozotrieme. Vo vyhriatej rúre pečieme asi 25 minút, alebo dovtedy, kým chlebík jemne nehnedne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Snacky zo staršieho pečiva
Už ani omrvinka nazmar! 11 dôvodov, prečo by ste nemali vyhadzovať staršie pečivo, toto sú jedlá za lacný peniaz
Aj vám sa stáva, že vám po víkende zvýši veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Máme pre vás chutné nápady,...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...