Savarinov nákyp
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
vaječný žĺtok
3
ks
vajce
90
g
práškový cukor
100
g
krupicová múka, hrozienka
CUKROVÁ VODA
100
g
cukor
1/2
dl
rum, voda podľa chuti a množstva
VANILKOVÝ KRÉM
3
dl
mlieko
60
g
kryštálový cukor
1
ks
vaječný žĺtok
10
g
krémový prášok so zlatým klasom
1
balíček
vanilkový cukor
postup
1.
Žĺtky vymiešame s polovicou cukru, z bielkov ušľaháme sneh a pridáme druhú polovicu cukru, došľaháme. Pridáme ho k vymiešaným žĺtkom a zamiešame múku a hrozienka.
2.
Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej chlebíčkovej formy a pečieme. Upečený vyklopíme, pokrájame a namáčame v cukrovej vode, do ktorej sme pridali rum. Poukladáme na tanier a polejeme teplým vanilkovým krémom.
3.
KRÉM: 2 dl mlieka, cukor, vanilku dáme variť. Do zvyšku mlieka rozmiešame žĺtok s krémovým práškom a prilejeme k vriacemu mlieku a necháme povariť.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.