FOTORECEPT: Rebarborový koláč s pudingovým krémom
20
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
hladká múka
125
g
maslo,alebo tuk na pečenie
125
g
cukor práškový
2
ks
vajce
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
Plnka
1
kg
rebarbora
50
g
kryštálový cukor
1
PL
hladká múka
Krém
2
ks
smotana na šľahanie
1
ks
pudingový prášok vanilkový
100
g
cukor kryštálový
1
ks
vajce
1
balíček
vanilkový cukor
postup
1.
Z múky, tuku na pečenie, vajec, cukru a prášku do pečiva...
2.
...vypracujeme cesto. Toto necháme zabalené vo fólii chladiť cca30 minút.
3.
Kým je cesto v chladničke, pripravíme si rebarborovú plnku. Rebarboru ošúpeme a nakrájame na cca 1cm kúsky, zasypeme 50 g cukru a jednou PL múky. Premiešame.
4.
Pripravíme si aj krém: do misky vylejeme šľahačkové smotany, pridáme 100g cukru, vanilkový pudingový prášok, vanilkový cukor a vajce. Všetko dokonale premiešame.
5.
Cesto vyberieme z chladničky, a natlačíme ho na plech (rozm. 25x35 cm), treba zdvihnúť aj po okrajoch.
7.
Zalejeme zmesou na vanilkový krém a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170-189 stupňov a pečieme cca 30 minút.
8.
Koláčik po upečení necháme vychladnúť. Potom sa dobre krája, pudingová zmes stuhne.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.