Pridať recept

Cesnakové osúchy

ingrediencie

1 kg
hladká múka špeciál
2 hrste
polohrubá múka
1 kocka
kvasnice
1,5 PL
cukor
1 PL
soľ
1/2 liter
mlieko
1 dl
olej
podľa chuti
morská soľ

Plnka

1 ks
Hera
10 strúčikov
cesnaku
1 KL
soľ

postup

1.
Vlažné mlieko zmiešame s cukrom a kvasnicami a pripravíme kvások, ktorý potom zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto. Cesto necháme 1 h kysnúť.
 
2.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti a každú časť rozgúľame. Na cesto natrieme plnku, ktorú sme pripravili zmiešaním hery, roztlažených strúčikov cesnaku a soli.
3.
Natreté cesto zrolujeme ako štrúdľu a nakrájame asi na hrúbku 1,5 cm, poukladáme na vymastený plech, potrieme vajcom a posypeme morskou soľou. Pečieme vo vyhriatej rúre.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cesnak
Používame ho každý deň, ale tieto triky pozná málokto! Vyskúšajte ich hneď teraz v nových receptoch
Základ takmer každého jedla a nielen to! Vyskúšajte nové triky a chutné recepty, o ktorých ste doteraz ešte nepočuli.
Žiadny zápach, žiadne čistenie lisu, toto by vám nikdy nenapadlo! Triky šéfkuchárov, ako očistiť cesnak,
Žiadny zápach, žiadne čistenie lisu, toto by vám nikdy nenapadlo! Triky šéfkuchárov, ako očistiť cesnak, o týchto ste určite ešte nepočuli
Ako očistiť cesnak bez toho, aby ste museli použiť lis, ktorý sa ťažko čistí alebo aby vám nezapáchali...
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Bez cesnaku by bola naša kuchyňa chudobnejšia. Táto zelenina jednoznačne obohacuje chuť jedál, a aj keď...