Cesnakové osúchy
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
hladká múka špeciál
2
hrste
polohrubá múka
1
kocka
kvasnice
1,5
PL
cukor
1
PL
soľ
1/2
liter
mlieko
1
dl
olej
podľa chuti
morská soľ
Plnka
1
ks
Hera
10
strúčikov
cesnaku
1
KL
soľ
postup
1.
Vlažné mlieko zmiešame s cukrom a kvasnicami a pripravíme kvások, ktorý potom zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto. Cesto necháme 1 h kysnúť.
2.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti a každú časť rozgúľame. Na cesto natrieme plnku, ktorú sme pripravili zmiešaním hery, roztlažených strúčikov cesnaku a soli.
3.
Natreté cesto zrolujeme ako štrúdľu a nakrájame asi na hrúbku 1,5 cm, poukladáme na vymastený plech, potrieme vajcom a posypeme morskou soľou. Pečieme vo vyhriatej rúre.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.