Pridať recept

Rascové žemličky

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
30 g
droždie
1 ČL
cukor
1/4 liter
mlieko
0,1 litrov
olej
2 ks
vajce
podľa chuti
soľ
podľa chuti
celá rasca
podľa chuti
tuk na vymastenie

postup

1.
Do misy preosejeme múku, v múke urobíme jamu, do ktorej rozdrobíme droždie, pridáme cukor, zalejeme malým množstvom vlažného mlieka a necháme vykysnúť.
 
2.
Potom pridáme vajce, olej, rascu, soľ, zvyšné mlieko a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
3.
Po vykysnutí dáme cesto na pomúčenú dosku, vytvarujeme valček, ktorý pokrájame na rovnaké časti, z každej sformujeme malú žemličku, uložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme rascou a upečieme.
4.
Pečieme asi 15 min. pri teplote 200 stupňov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať