Rascové žemličky
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
polohrubá múka
30
g
droždie
1
ČL
cukor
1/4
liter
mlieko
0,1
litrov
olej
2
ks
vajce
podľa chuti
soľ
podľa chuti
celá rasca
podľa chuti
tuk na vymastenie
postup
1.
Do misy preosejeme múku, v múke urobíme jamu, do ktorej rozdrobíme droždie, pridáme cukor, zalejeme malým množstvom vlažného mlieka a necháme vykysnúť.
2.
Potom pridáme vajce, olej, rascu, soľ, zvyšné mlieko a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
3.
Po vykysnutí dáme cesto na pomúčenú dosku, vytvarujeme valček, ktorý pokrájame na rovnaké časti, z každej sformujeme malú žemličku, uložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme rascou a upečieme.
4.
Pečieme asi 15 min. pri teplote 200 stupňov.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.