Pridať recept

Kapustové placky

ingrediencie

1/2 kg
kyslá kapusta
1 ks
vajce
1 strúčik
cesnaku
1 štipka
soľ
1 hrsť
strúhanka
1 štipka
bazalka
mleté čierne korenie

postup

1.
Kapustu uvaríme do mäkka v osolenej vode. Necháme ju odkvapkať a pomelieme ju alebo nadrobno nakrájame. Pridáme k nej vajce, cesnak, korenie, bazalku a zahustíme strúhankou. Dochutíme soľou.
 
2.
Z pripravenej zmesi mokrými rukami vytvarujeme placky. Pečieme ich na vymastenom plechu v rúre asi 10 minút. Podávame ich teple.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chrumkavé placky v 10 chutných receptoch, ktorým určite neodoláte
Slováci milujú placky! A nielen tie zemiakové...
Domáce lokše, tradične chutné, netradične zdravšie
Lokša je veľmi zábavné slovo, ktoré vo mne evokuje výraz "sedíš tu ako lokša", isto ho poznáte. No lokše sú...
Zemiaková baba
To naj z tradičnej, slovenskej kuchyne: Palacinky, placky, baba a lokše
Návraty do slovenskej tradičnej gastronómie pokračujú prípravou palaciniek, placiek a lokší.
Placky z kyslej kapusty
Fantastické placky z kyslej kapusty a oškvarkov: Ako od babičky
Oškvarky, kyslá kapusta a bravčová masť v skvelých plackách, po ktorých si budete všetky prsty oblizovať.
Nízkokalorické placky z karfiolu, vajec a korenia
Ľahké, rýchle a zdravé placky bez múky: Len z 3 surovín!
Sociálne siete zahltili rýchle a jednoduché recepty placiek, respektíve tortíl, ktoré neobsahujú múku, aspoň...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!