Pridať recept

Kapustové halušky

ingrediencie

250 g
halušky
1 ks
biela kapusta
7 PL
kryštálový cukor
3 PL
olej
1 ks
cibuľa
200 g
údené mäso
podľa chuti
soľ
trochu
celá rasca
1 ks
kyslá smotana

postup

1.
V hrnci na oleji speníme cibuľu, pridáme cukor a necháme ho rozpustiť.
 
2.
Medzitým si nakrájame na drobno kapustu, pridáme k cibuli, osolíme, pridáme celú rascu, podlejeme a dusíme do mäkka. Vody nedávame veľa, keď treba, radšej počas varenia podlievame.
3.
V druhom hrnci si uvaríme halušky v osolenej vode. Údené mäso nakrájame na malé kocky a pridáme k dusenej kapuste, primiešame halušky a podávame s kyslou smotanou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.