Bôčiková roláda
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
bravčový bôčik
trochu
soľ
trochu
hladká múka
Plnka
150
g
saláma
100
g
šampiňóny
100
g
údený syr
2
ks
vajce
1
ks
červená paprika
trochu
sladká smotana
trochu
soľ
podľa chuti
korenie
3
PL
masť
1
ks
cibuľa
postup
1.
Na lyžici masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, na rezance pokrájanú salámu, očistené a pokrájané šampiňóny a na kocky nakrájaný syr.
2.
O chvíľku pridáme asi 3 PL smotany, pokrájanú červenú papriku na kocky, podusíme a zmes zahustíme vajíčkami. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
3.
Bôčik rozkrojíme na plát, ľahko osolíme, potrieme náplňou, zrolujeme a zošijeme alebo spojíme ihlicami.
4.
Na pekáči rozohrejeme 1 až 2 PL masti, vložíme naplnený bôčik, zo všetkých strán ho opečieme, podlejeme naberačkou vody a za občasného polievania výpekom a podlievaním vodou a obracania ho upečieme dozlata.
5.
Podávame nakrájaný na plátky so zemiakovou kašou alebo tiež studený so šalátom.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.