Korenisté pečené jablká s pekanovými orechmi
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
kyslá smotana
50
g
pekanové orechy
4
KL
mletá škorica
4
PL
med
1
ks
pomaranč
4
ks
jablko
postup
1.
Rúru zohrejeme na 180°C. Umyjeme jablká a ostrým nožom do nich vykrojíme zhora otvor tak, aby sme mohli vybrať jadrovník (pomôže aj lyžička). Narovnajte ich do pekáča otvorom smerom hore.
2.
Teplou vodou dôkladne umyte pomaranč, postrúhajte kôru a potom ho prekrojte a vymačkajte z neho šťavu.
3.
V hrnčeku zmiešate med, škoricu a pomarančovú kôru - touto zmesou naplňte jablká a potom ich zalejete šťavou z pomaranča.
4.
Jablká vložte do horúcej rúry a pečte asi 40 minút za občasného preliatia vypečenou šťavou. Po 40 minútach pridajte pekanové orechy. Položte ich na jablká a aj okolo nich a ešte desať minút ich pečte. Potom naposledy polejte šťavou a servírujte. Ku každému jablku pridajte kopček kyslej smotany.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.