Pridať recept

Ovseno ražný chlieb

ingrediencie

1/2 kg
múka celozrnná ražná
1/2 kg
ovsená múka
1 ks
droždie
0,3 dl
vlažná voda
podľa chuti
soľ

postup

1.
Suroviny na prípravu kvásku jemne zamiešaj a na teplom mieste nechaj nakysnúť.
 
2.
Kvások zmiešaj s ostatnými surovinami, vypracuj cesto a na teplom mieste ho nechaj nakysnúť. Nakysnuté cesto rozdeľ na dve polovice, mierne krátko premies a vlož do olejom vymastených chlebových foriem. Nechaj nakysnúť, vrch slabo potri olejom a v stredne vyhriatej rúre peč 40 minút.
3.
Po upečení chlieb vyber z formy a ulož ho vychladnúť na rošt.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať