Ovseno ražný chlieb
2
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
múka celozrnná ražná
1/2
kg
ovsená múka
1
ks
droždie
0,3
dl
vlažná voda
podľa chuti
soľ
postup
1.
Suroviny na prípravu kvásku jemne zamiešaj a na teplom mieste nechaj nakysnúť.
2.
Kvások zmiešaj s ostatnými surovinami, vypracuj cesto a na teplom mieste ho nechaj nakysnúť. Nakysnuté cesto rozdeľ na dve polovice, mierne krátko premies a vlož do olejom vymastených chlebových foriem. Nechaj nakysnúť, vrch slabo potri olejom a v stredne vyhriatej rúre peč 40 minút.
3.
Po upečení chlieb vyber z formy a ulož ho vychladnúť na rošt.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.