Rýchly ovocný závin
nízka
náročnosť
ingrediencie
podľa chuti
cukor
100
ml
mlieko
1
kocka
droždie
250
g
polohrubá múka
75
g
rozpustené maslo
štipiek
soľ
Krém
podľa chuti
škorica
50
g
kryštálový cukor
50
g
maslo
Náplň
2
ks
jablko
2
ks
hrušky
podľa chuti
med
podľa chuti
hrozienka, brusnice, mandle
1
ks
vajce
postup
1.
Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia a necháme to odstáť. Do múky pridáme štipku soli, kvások a rozpustené, už chladnejšie maslo. Necháme kysnúť približne 30 minút.
2.
Zo škorice, cukru a masla vyšľaháme krém. Jablká a hrušky nakrájame na kocky a med zohrejeme tak, aby bol tekutý.
3.
Cesto vyvaľkáme do obdĺžniku a do stredu natrieme škoricový krém. Potom dáme jablká,hrušky prípadne to na čo máme chuť. Závin zabalíme a potrieme rozľahaným vajcom. Pečieme pri teplote 170°C, približne 25 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.