Slávnostná karamelová torta
nízka
náročnosť
ingrediencie
korpus
10
ks
vajce
250
g
kryštálový cukor
250
g
polohrubá múka
krém
800
ml
mlieko
2
balíčky
pudingové prášky s príchuťou karamelu
500
g
kryštálový cukor
500
g
čerstvé maslo
na ozdobu
750
ml
šľahačka na šlahanie
čokoládové ozdôbky
postup
1.
Postup korpusu: Vajcia oddelíme. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Žĺtkovú penu primiešame do snehu, opatrne premiešame. Pridáme múku a ešte raz premiešame. Cesto vylejeme do tortovej formy o priemere 25 cm. Pečieme pri teplote 160°C asi 55 minút. Aby sme sa presvedčili, či je torta už upečená, pichneme špajdlu do stredu, vytiahneme a keď je suchá, torta je upečená.
2.
Po vybratí z rúry tortu hneď prevrátime na mastný papier a tým získame rovný povrch. Necháme vychladnúť.
3.
Krém: v 200 ml mieka rozmiešame pudingový prášok. 150g kryštálového cukru skaramelizujeme a opatrne zalejeme zo zvyšným mliekom. Keď sa cukor roztopí v mlieku a bude vrieť, prilejeme rozmiešané prášky a uvaríme na hustý puding. Keď máme puding uvarený ešte do horúceho pridáme zvyšných 350g cukru a zamiešame. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu pridáme mäkké maslo a vyšľaháme ručným mixerom na hladký krém
4.
Vychladnutý korpus rozrežeme pílkovým nožom na 3 pláty. Spodný plát dáme na pripravenú tácku, aby sme tortu už nemuseli prekladať a natrieme prvou vrstvou krému. Prikryjeme ďalším plátom. Opakujeme. Povrch torty a boky potrieme tenkou vrstvou krému, odložíme do chladničky, kým si pripravime šľahačku.
5.
Šľahačku najlepšie tekutú, vyšľaháme ručným mixerom do hustej konzistencie. Cukrárenským vreckom ozdobíme bok torty a potom vrch. Ako ozdobu môžme použiť čokoládové ozdôbky, hoblinky, alebo strúhanú čokoládu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.