FOTORECEPT: Orechovo-cícerový koláč bez múky
12
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
cícer
1
hrnček
ovsené vločky
1
hrnček
vlašské orechy
4
PL
kokosový olej
4
PL
med
3
KL
mletá škorica
2
ks
vajce
60
g
čokoláda na varenie
2
KL
sóda bikarbóna
postup
1.
Cícer si namočíme na 24 hodín do vody. Potom vodu vylejeme a cícer vložíme do mixéra. Pridáme vločky, med a kokosový olej. Všetko spolu rozmixujeme asi 2 minúty na kašu.
2.
Pridáme 1/2 hrnčeka orechov, 2 vajcia a škoricu. Opäť rozmixujeme.
3.
Na záver pridáme 2 KL sódy bikarbóny a ešte raz rozmixujeme.
4.
Medzitým si nasekáme druhú polovicu orechov na drobno a čokoládu.
5.
cesto vložíme do misy a pridáme nasekanú orechy a čokoládu.
6.
Cesto roznomerne rozotrieme do formy a prikryjeme papierom na pečenie. Pečieme v rúre prvých 30 minút na 200 stupňov a potom papier zložíme a pečieme pri tej istej teplote ďalších 15 minút.
7.
Koláč môžeme potrieť džemom a ozdobiť šľahačkou (ale aj samotný chutí božsky!)
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.