Rumunské vianočné cukrovinky
20
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
práškový cukor
1
ks
vaječný bielok
50
g
mandle
100
g
horká čokoláda
2
PL
rum
Plnka
2
PL
maslo
50
g
horká čokoláda
1
ks
žĺtok
1
PL
maraskíno likér
Dokončenie
5
PL
lupienky z mliečnej čokolády
20
ks
malé papierové košíčky
postup
1.
Pomelieme neolúpané mandle a nakrájané kúsky čokolády. Práškový cukor preosejeme do čokolády a pridáme rum a bielok. Z týchto surovín si vypracujeme cesto, z ktorého vyformujeme valčeky, ktoré budú mať priemer približne 4 cm, z ktorých nakrájame 20 rovnakých rezov. Rezy vložíme do chladničky.
2.
Plnku si vytvoríme tak, že na vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, ktorú potom necháme vychladnúť. Na penu vymiešame maslo, pridáme vidličkou roztlačený žĺtok, čokoládu, likér a všetko spolu premiešame.
3.
Čokoládové rezy, ktoré nám medzi časom vychladli sploštíme a potom na ne rozdelíme plnku. Hmotu okolo plnky pritlačíme a urobíme guľky, ktoré obalíme v čokoládových lupienkoch.
4.
Spracované cukrovinky vložíme do košíčkov a necháme ich stuhnúť v chladničke 12 hodín. V prípade, že ich chceme skladovať necháme ich na chladnejšom mieste. Je ich lepšie skoro skonzumovať.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.