Poľský krupnik so zemiakmi
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
zemiaky
200
g
zelenina
10
g
sušené huby
200
g
kosti
100
g
krúpy
40
g
maslo
100
g
smotana
podľa chuti
soľ
postup
1.
Mäso s kosťou, huby a zeleninu spolu uvaríme, vývar precedíme cez sitko a zeleninu( karotka a petržlen) a huby pokrájame na plátky.
2.
Prebrané a premyté krúpy zalejeme studenou vodou, pridáme maslo a uvaríme. Vo vývare uvaríme na kocky pokrájané zemiaky, pridáme krúpovú kašu, zeleninu, huby a osolíme. Mäso potrháme na kúsky a vložíme každému osobitne do polievky. Pred podávaním vložíme do stredu polievky lyžicu smotany.
3.
Krupnik možno pripraviť aj zo pšena. V tom prípade nepoužijeme huby a masla postačí polovičná dávka.
Podobné recepty
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.