Pridať recept

Poľský krupnik so zemiakmi

ingrediencie

300 g
zemiaky
200 g
zelenina
10 g
sušené huby
200 g
kosti
100 g
krúpy
40 g
maslo
100 g
smotana
podľa chuti
soľ

postup

1.
Mäso s kosťou, huby a zeleninu spolu uvaríme, vývar precedíme cez sitko a zeleninu( karotka a petržlen) a huby pokrájame na plátky.
 
2.
Prebrané a premyté krúpy zalejeme studenou vodou, pridáme maslo a uvaríme. Vo vývare uvaríme na kocky pokrájané zemiaky, pridáme krúpovú kašu, zeleninu, huby a osolíme. Mäso potrháme na kúsky a vložíme každému osobitne do polievky. Pred podávaním vložíme do stredu polievky lyžicu smotany.
3.
Krupnik možno pripraviť aj zo pšena. V tom prípade nepoužijeme huby a masla postačí polovičná dávka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať