Pridať recept

Burgundské hovädzie pečené

ingrediencie

400 g
hovädzie zadné mäso
30 g
masť
40 g
slanina
20 g
mrkva
20 g
petržlen
40 g
cibuľa
30 g
brusnice
20 g
rajčiakový pretlak
40 g
hladká múka
10 g
cukor
1 dl
červené víno
podľa chuti
ocot,citrónová kôra,soľ,čierne korenie,borievky,tymián,voda

postup

1.
Pokrájanú zeleninu opražíme na masti,pridáme pokrájanú cibuľu,ktorú necháme zapeniť.Potom pridáme mäso,ktoré sme popreťahovali prúžkami slaniny,osolíme,okoreníme,pridáme brusnice,borievky,tymián,citrónovú kôru a rajčiakový pretlak,podlejeme vodou a dusíme.
 
2.
Polomäkké mäso dopečieme v rúre.Po upečení mäso vyberieme,šťavu zaprášime múkou,povaríme a pretrieme.Podľa chuti osladíme,okyslíme,zlepšíme vínom a vylejeme na mäso.Podávame s knedľou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať