Pridať recept

Grilovaný baklažán s paprikou, paradajkou a syrom

Grilovaný baklažán s paprikou, paradajkou a syrom
Zdroj: vegetarianka3

ingrediencie

2 ks
baklažán
3 ks
paradajka
2 ks
paprika kápia
250 g
mozzarella
100 ml
olivový olej
1 PL
citrónová šťava
2 strúčiky
cesnaku
mleté čierne korenie
bazalka
soľ

postup

1.
Baklažány umyjeme a spolu s paradajkami a syrom nakrájame na plátky. Papriky umyjeme, prepolíme a zbavíme semienok. Potom ich nakrájame na hrubšie pásy. Baklažán trochu osolíme a necháme vypotiť cca 20 minút. Pripravíme si marinádu z oleja, prelisovaného cesnaku, korenie, soli a citrónovej šťavy.
 
2.
Vypotený baklažán osušíme papierovými servítkami. Z oboch strán baklažán sprudka grilujeme a po dogrilovaní ho potrieme pripravenou marinádou. Vždy medzi dva plátky baklažánu vložíme plátok syra, papriky a paradajky. Opakujeme rovnaký postup s ďalšími kúskami a dve pripravené vrstvy položíme na seba a prepichneme špáradielkom. Posypeme nasekanou čerstvou bazalkou a oregánom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Čerstvé syry
Čerstvé syry vždy jemné a svieže: Takto ich najlepšie využijete v jarnej kuchyni
Čerstvé syry majú krémovú mäkkú, hrudkovú alebo polotvrdú konzistenciu. Využívajú sa pri varení...
Baklažán
Baklažán
Máte radi baklažán? Dopestovať si a chutne ho pripraviť nie je žiadna veda :)
Chutná domáca mozzarella? Je to ľahšie, než by ste predpokladali!
Máte radi mozzarellu? Poradíme vám, ako si ju jednoducho pripraviť doma.
Ako variť zeleninu, aby nestratila farbu? Pozrite si tieto triky
Ako variť zeleninu, aby nestratila farbu? Pozrite si tieto triky
Varenie zeleniny je neoddeliteľnou súčasťou prípravy polievok, druhých chodov na obed alebo chutných večerí...
Výborné je aj bezmäsité grilovanie. Máme recepty
Výborné je aj bezmäsité grilovanie. Máme recepty
Pre tých, ktorí tvrdia, že bez mäsa nie je pravé grilovanie, máme zlú (alebo dobrú) správu - nie je to pravda!...
TOP
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín,
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Túžite mať na grilovačke špeciality, ktoré chutia vynikajúco a rovnako dobre aj vyzerajú? Stačí dodržiavať...