Japonské rezy so šľahačkou
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
10
PL
voda
200
g
práškový cukor
200
g
polohrubá múka
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
1/2
dl
rum
1/2
liter
šľahačková smotana
50
g
čokoláda
trochu
tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu
postup
1.
Žĺtky vymiešame s vodou,ktorú pridávame po lyžičkách,postupne pridáme cukor a spolu vymiešame.Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva,sneh z bielkov.Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech a upečieme.Vychladnutý preložíme na dosku,pokvapkáme rumom,rozotrieme šľahačku a posypeme strúhanou čokoládou.
2.
ŠĽAHAČKA:Šľahačkovú smotanu a postrúhanú čokoládu postavíme na oheň a privedieme do varu.Len čo začne vrieť odstavíme a necháme vychladnúť najprv v studenej vode a potom v chladničke niekoľko hodín,najlepšie do druhého dňa.Na druhý deň vyšľaháme.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.