Koláč so zeleninovou zmesou
105
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Zeleninová zmes
500
g
cukina
350
g
baklažán
250
g
cibuľa
2
ks
zelená paprika
2
ks
červená paprika
4
strúčiky
cesnaku
1
KL
soľ
1
KL
biele mleté korenie
6
PL
olivový olej
500
g
paradajka
1
zväzok
petržlen
1
zväzok
bazalka
Linecké cesto
125
g
maslo
1
ks
žĺtok
250
g
pšeničná múka
1/2
KL
soľ
Krém
1/8
liter
pochúťková smotana
1/8
liter
šľahačka
2
ks
vajce
150
plátkov
ementál
postup
1.
Umyjeme cukinu a baklažán. osušíme ich a odstránime kališné lístky. Na dvojcentimetrové kocky pokrájame baklažán. Cukinu pokrájame na plátky s hrúbkou asi centimeter. Olúpeme si cibuľu a nakrájame ju na kolieska. Umyjeme papriku, osušíme a rozštvrtíme a očistíme ju od rebier a semienok. Papriky nakrájame na úzke pásy. Olúpeme cesnak a posekáme ho na celkom drobné kúsky. Nakrojíme krížom rajčiny, prelejeme ich vriacou vodou, olúpeme a rozštvrtíme.
2.
Zohrejeme si olej v hrnci a opečieme v ňom kolieska cibule na svetložlto. Potom pridáme pokrájanú papriku a cesnak a za stáleho miešania ich budeme 2 minúty pražiť. Pokoreníme, osolíme, zakryjeme pokrievkou a budeme dusiť asi 20 minút na miernom ohni.
3.
Umyjeme si bylinky, osušíme a zbavíme stoniek. Lístky pokrájame. Múku zmiešame so soľou a nasypeme ju na pracovnú dosku. V strede múky vytvoríme jamku, do ktorej dáme maslo, ktoré sme pokrájali na kúsky, 2 lyžice studenej vody a žĺtok. Všetko rýchlo vymiesime na hladké a vláčne cesto. Do alobalu zabalíme toto linecké cesto a odložíme ho na jednu hodinu do chladničky.
4.
Vychladíme zeleninu, dáme ju na sitko a necháme ju odkvapkať. Potom primiešame bylinky. Smotanu, pochúťkovu smotanu, syr a vajcia zmiešame spolu a pridáme k zeleninovej zmesi.
5.
Rúru si vyhrejeme na 200°C a formu potrieme maslom. Na poprášenej doske múkou vyvaľkáme cesto na plát, ktorý je väčší ako forma. Potom ho vložíme do formy a vytvoríme asi 5 centimetrový okraj. Naplníme ho zeleninovou zmesou a pečieme asi 45 minút na strednej priečke.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.