Pridať recept

Koláč so zeleninovou zmesou

ingrediencie

Zeleninová zmes

500 g
cukina
350 g
baklažán
250 g
cibuľa
2 ks
zelená paprika
2 ks
červená paprika
4 strúčiky
cesnaku
1 KL
soľ
1 KL
biele mleté korenie
6 PL
olivový olej
500 g
paradajka
1 zväzok
petržlen
1 zväzok
bazalka

Linecké cesto

125 g
maslo
1 ks
žĺtok
250 g
pšeničná múka
1/2 KL
soľ

Krém

1/8 liter
pochúťková smotana
1/8 liter
šľahačka
2 ks
vajce
150 plátkov
ementál

postup

1.
Umyjeme cukinu a baklažán. osušíme ich a odstránime kališné lístky. Na dvojcentimetrové kocky pokrájame baklažán. Cukinu pokrájame na plátky s hrúbkou asi centimeter. Olúpeme si cibuľu a nakrájame ju na kolieska. Umyjeme papriku, osušíme a rozštvrtíme a očistíme ju od rebier a semienok. Papriky nakrájame na úzke pásy. Olúpeme cesnak a posekáme ho na celkom drobné kúsky. Nakrojíme krížom rajčiny, prelejeme ich vriacou vodou, olúpeme a rozštvrtíme.
 
2.
Zohrejeme si olej v hrnci a opečieme v ňom kolieska cibule na svetložlto. Potom pridáme pokrájanú papriku a cesnak a za stáleho miešania ich budeme 2 minúty pražiť. Pokoreníme, osolíme, zakryjeme pokrievkou a budeme dusiť asi 20 minút na miernom ohni.
3.
Umyjeme si bylinky, osušíme a zbavíme stoniek. Lístky pokrájame. Múku zmiešame so soľou a nasypeme ju na pracovnú dosku. V strede múky vytvoríme jamku, do ktorej dáme maslo, ktoré sme pokrájali na kúsky, 2 lyžice studenej vody a žĺtok. Všetko rýchlo vymiesime na hladké a vláčne cesto. Do alobalu zabalíme toto linecké cesto a odložíme ho na jednu hodinu do chladničky.
4.
Vychladíme zeleninu, dáme ju na sitko a necháme ju odkvapkať. Potom primiešame bylinky. Smotanu, pochúťkovu smotanu, syr a vajcia zmiešame spolu a pridáme k zeleninovej zmesi.
5.
Rúru si vyhrejeme na 200°C a formu potrieme maslom. Na poprášenej doske múkou vyvaľkáme cesto na plát, ktorý je väčší ako forma. Potom ho vložíme do formy a vytvoríme asi 5 centimetrový okraj. Naplníme ho zeleninovou zmesou a pečieme asi 45 minút na strednej priečke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Nikdy ich nejedzte surové. Škodlivé môžu byť nielen zemiaky!
Nikdy ich nejedzte surové. Škodlivé môžu byť nielen zemiaky!
Máte radi čerstvé ovocie a zeleninu? Veľmi dobre, sú mimoriadne cennou súčasťou našej stravy. A hoci ich...
Znova všetko zle: Trháte listy bazalky? V žiadnom prípade to už nerobte!
Znova všetko zle: Trháte listy bazalky? V žiadnom prípade to už nerobte!
Aj vy zvyknete lístky bazalky trhať prstami? Toto je dôvod, prečo to už nikdy nerobte!
Zelenina, ktorá ničí pečeň. Odstráňte ju raz a navždy
Zelenina, ktorá ničí pečeň. Odstráňte ju raz a navždy
Pečeň, podobne ako všetky naše orgány, pracuje nepretržite. Bohužiaľ, je náchylná na rôzne komplikácie...
TOP
Cuketové muffiny
Nastrúhať cuketu, pridať vajíčko a dávku odrazu zdvojnásobiť! Najlepšie slané muffiny bez múky, absolútny úspech na obed aj na večeru
Vynikajúca pochúťka upečená do pol hodiny! Super vláčne, sýte a chuťovo fantastické cuketové muffiny pre celú rodinu.
Zelenina, ktorá ničí kĺby. Čomu je lepšie sa vyhnúť?
Zelenina, ktorá ničí kĺby. Čomu je lepšie sa vyhnúť?
Zdravie kĺbov by nás malo veľmi zaujímať, pretože problémy s kĺbmi nám môžu brániť v každodenných...
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Bez cesnaku by bola naša kuchyňa chudobnejšia. Táto zelenina jednoznačne obohacuje chuť jedál, a aj keď...