Pridať recept

Višňové trojuholníky

ingrediencie

500 g
lístkové cesto
4 PL
višňový džem
6 PL
citrónová šťava
40 g
práškový cukor

Višňová plnka

2 hrnčeky
višňový kompót
3 PL
škrobová múčka
2 PL
citrónová šťava
60 g
práškový cukor

Šľahačka

10 g
prášková želatína
750 ml
smotana na šľahanie
40 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie a uložíme naň pripravené cesto, ktoré sme rozkrojili na dva pásy. Oba pásy upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 175°C do zlatista.
 
2.
Višne scedíme, vykôstkujeme a v kompótovej šťave rozmiešame škrobovú múčku, pridáme citrónovú šťavu, cukor a uvaríme hustejší krém. Do ešte horúceho višňového krému vmiešame višne. Želatínu pripravíeme podľa návodu na obale a vmiešame ju do vyšľahanej šľahačky spolu s práškovým a vanilkovým cukrom.
3.
Upečené pásy necháme vychladnúť, jeden z nich natrieme džemom, pokvapkáme citrónovou šťavou zmiešanou s práškovým cukrom, šľahačkou a na druhý pás navrstvíme pripravenú višňovú plnku. Pásy pokrájame na trojuholníky tak, aby keď ich spojíme vytvorili trojuholník a vôbec nebolo vidno višňovú plnku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať