Tyčinky
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
50
g
droždie
1
KL
soľ
500
g
pšeničná múka
1/5
liter
voda
6
PL
olivový olej
1
KL
cukor
mlieko
maslo
postup
1.
V miske si zmiešame múku so soľou, do stredu urobíme jamku, do ktorej rozdrobíme droždie a vyšľaháme spolu s vodou, cukrom a troškou mlieka. Vznikne nám kvások, ktorý prikryjeme a necháme ho kysnúť 20 minút pri izbovej teplote. Kvások potom zmiešame s olivovým olejom a zvyšnou múkou a vypracujeme vláčne cesto, ktoré sa nám nesmie lepiť na misku. Zakryjeme cesto a dáme ho ešte na 30 minúť vykysnúť.
2.
cesto vyvaľkáme veľmi zľahka na pomúčenej doske na plát s hrúbkou 2 cm. Z plátu nakrájame 10 cm dlhé pásiky. Z pásikov vyšúľame tyčinky s dĺžkou 20 - 25 cm.
3.
Tukom potrieme plech a rúru vyhrejeme na 220°C. Tyčinky rozložíme na plech, prikryjeme a necháme kysnúť 10 minút a potrieme mliekom. Pečieme približne 15 minút dozlata na hornej priečke rúry.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.