Broskyňová torta s čokoládovou polevou
8
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
1. cesto
6
ks
vajce
140
g
práškový cukor
1/2
ks
citrón
120
g
hrubá múka
štipiek
soľ
1
balíček
čokoládová poleva
2. cesto
3
ks
vajce
70
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
70
g
mleté vlašské orechy
1
PL
kakao
2
PL
rum
Plnka
3
ks
vajce
200
g
cukor
250
g
maslo
1
konzerva
broskyňový kompót
postup
1.
Žĺtky, cukor, šťavu z citrónu vymiešame do peny. Pridáme múku, ktorú sme zmiešali so soľou a zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na tortu. Pečieme vo vyhriatej rúre na strednej teplote. Upečený korpus necháme vychladnúť a rozkrojíme ho na 2 časti.
2.
Žĺtky zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme mleté orechy, kakao, rum a zľahka vymiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Pečieme v stredne vyhriatej rúre a upečený korpus necháme vychladnúť.
3.
Medzitým si pripravíme plnku. Žĺtky s cukrom vymiešame nad parou a necháme ich vychladnúť. Pridáme na kocky pokrájané maslo a celý krém dohladka vyšľaháme.
4.
Prvý korpus z prvého cesta natrieme polovicou plnky, poukladáme na ňu odkvapkané broskyne a prikryjeme ich korpusom z druhého cesta. Ten natrieme tiež plnkou, uložíme naň broskyne a prikryjeme korpusom z prvého cesta. Vrch torty natrieme polevou, ktorú si pripravíme podľa návodu na obale a tortu necháme stuhnúť. Ozdobíme ju podľa vlastnej fantázie.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.