Pridať recept

Broskyňová torta s čokoládovou polevou

Broskyňová torta s čokoládovou polevou
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

1. cesto

6 ks
vajce
140 g
práškový cukor
1/2 ks
citrón
120 g
hrubá múka
štipiek
soľ
1 balíček
čokoládová poleva

2. cesto

3 ks
vajce
70 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
70 g
mleté vlašské orechy
1 PL
kakao
2 PL
rum

Plnka

3 ks
vajce
200 g
cukor
250 g
maslo
1 konzerva
broskyňový kompót

postup

1.
Žĺtky, cukor, šťavu z citrónu vymiešame do peny. Pridáme múku, ktorú sme zmiešali so soľou a zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na tortu. Pečieme vo vyhriatej rúre na strednej teplote. Upečený korpus necháme vychladnúť a rozkrojíme ho na 2 časti.
 
2.
Žĺtky zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme mleté orechy, kakao, rum a zľahka vymiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Pečieme v stredne vyhriatej rúre a upečený korpus necháme vychladnúť.
3.
Medzitým si pripravíme plnku. Žĺtky s cukrom vymiešame nad parou a necháme ich vychladnúť. Pridáme na kocky pokrájané maslo a celý krém dohladka vyšľaháme.
4.
Prvý korpus z prvého cesta natrieme polovicou plnky, poukladáme na ňu odkvapkané broskyne a prikryjeme ich korpusom z druhého cesta. Ten natrieme tiež plnkou, uložíme naň broskyne a prikryjeme korpusom z prvého cesta. Vrch torty natrieme polevou, ktorú si pripravíme podľa návodu na obale a tortu necháme stuhnúť. Ozdobíme ju podľa vlastnej fantázie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať