Pridať recept

Orechová torta DIA

ingrediencie

4 ks
vajce
5 ks
stévia
4 PL
hrubá múka
100 g
solamyl
100 g
mleté orechy
1 PL
kakao
trochu
mleté vlašské orechy

Krém

500 ml
mlieko
2 balíčky
puding zlatý klas
5 ks
stévia
250 g
rastlinný tuk
2 PL
práškové sladidlo
trochu
kakao
4 PL
mleté orechy

postup

1.
Z mlieka, práškového pudingu a stevie (tabletky prírodného sladidla) uvaríme hustejšiu kašu. Maslo vymiešame s práškovým sladidlom do peny a zmiešame ho s vychladnutou kašou. Pridáme trochu kakaa, orechy a celý krém vymiešame.
 
2.
Upečený korpus necháme vychladnúť, natrieme ho krémom, posypeme nasekanými vlašskými orechmi a posypeme troškou práškového sladidla.
3.
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. V troške vode rozpustíme sladidlo a pridáme ho k snehu. Ďalej primiešame žĺtky a nakoniec múku, škrobovú múčku, orechy, prášok do pečiva a kakao. Cesto prelejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na tortu. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na strednej teplote.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať