Polievka z kapra so zápražkou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
hlava z kapra
podľa chuti
vnútornosti z kapra
15
dkg
koreňová zelenina
3
ks
celé čierne a nové korenie
2
ks
staršia žemľa
podľa chuti
soľ, petržlenová vňať
postup
1.
Rybiu hlavu dáme do nádoby,zalejeme vodou,pridáme soľ,nové a čierne korenie a privedieme do varu.Varíme cca 1 hodinu.Uvarenú hlavu vyberieme,vodu scedíme a vrátime späť do nádoby.Na panvici zahrejeme maslo a nadrobno nasekanú koreňovú zeleninu.
2.
Ďalej pridáme pokrájané vnútornosti a dusíme spolu so zeleninou.Podusenú zmes vložíme do vývaru-musí vrieť.Pridáme redšiu maslovú zápražku a premiešame.Asi 10 minút povaríme.Podávame s opečeným pečivom nakrájaným na kocky.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.