Smotanová rybacia polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
odrezkov z rýb
1
ks
vyčistená hlava z kapra
podľa chuti
soľ
1
ks
cibuľa
4
ks
celé čierne korenie
2
ks
biele korenie
150
g
koreňová zelenina
100
g
rybie filé
1
dl
olej
2,5
dl
smotana na šľahanie
1
PL
hladká múka
trochu
biele mleté korenie
trochu
citrón
1
KL
maslo
trochu
koriander
postup
1.
Hlavu a odresky vložíme do 1l osolenej vody a privedieme do varu. Do polievky vložíme cibuľu, korenie a varíme 40 minút. Potom polievku scedíme a dolejeme 7,5 litra vody.
2.
Koreňovú zeleninu pokrájame na kocky, oprážime na oleji a vložíme do vývaru, pridáme pokrájané rybie filé a uvaríme do mäkka. Múku rozmiešame v smotane, vylejeme ho do vývaru, ochutíme citrónovou šťavou, korením a povaríme. Všetko rozmixujeme.
3.
Do hotovej polievky pridáme mäso hlavy z kapra, maslo a krátko prehrejeme. Polievku podávame s opečenými kockami chleba. Polievku dozdobíme kúskami koriandra.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.