Pridať recept

Baklažán s ovčím syrom

ingrediencie

2 ks
baklažán
2 ks
jarná cibuľka
soľ
2 PL
biely vínny ocot
krenie
6 PL
olivový olej
1 ks
sardely
100 g
ovčí syr

postup

1.
Najskôr baklažány umyjeme, nakrájame na plátky hrubé asi ako prst. Posypeme trochou soli a necháme vypotiť. Cibuľku očistíme a nadrobno nakrájame. Do vinného octu rozmiešame korenie spolu s dvoma lyžicami olivového oleja. Vmiešame cibuľku a najemno nasekanú sardelu. Pripravenú zálievku osolíme.
 
2.
Vypotené plátky osušíme. Na panvici rozpálime štyri lyžice olivového oleja a plátky na ňom z oboch strán opečieme do zlata. Baklažány rozdelíme na štyri taniere a posypeme rozdrobeným ovčím syrom. Napokon pokvapkáme zálievkou a môžeme ozdobiť čerstvou bazalkou. Pokrm podávame s bagetkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Letna polievka
Tip na nedeľný obed: Plnené baklažány na orientálny spôsob
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Vždy bude pozostávať z polievky, hlavného jedla a dezertu. 
Čerstvé syry
Čerstvé syry vždy jemné a svieže: Takto ich najlepšie využijete v jarnej kuchyni
Čerstvé syry majú krémovú mäkkú, hrudkovú alebo polotvrdú konzistenciu. Využívajú sa pri varení...
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Ako je to u vás? Strúhate vlastný či kupujete nastrúhaný? Toto sú tri hlavné dôvody, prečo sa oplatí radšej...
Čerstvý syr
Ako skladovať žltý syr? Tento trik ho udrží čerstvý až 3 týždne!
Žltý syr je produkt, ktorý nájdete pravdepodobne v každej chladničke. Používame ho do sendvičov, nákypov...
Baklažán
Baklažán
Máte radi baklažán? Dopestovať si a chutne ho pripraviť nie je žiadna veda :)
Syry
Nie je to Francúzsko ani Švajčiarsko: Táto krajina je najšialenejšia na svete, čo sa týka syrov
Milovníci syra zbystrite pozornosť: Spoločnosť Mintel, ktorá sa zaoberá prieskumom verejnej mienky, zistila,...