Špenátová polievka so zázvorom
4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
cibuľa
1
ks
topinambur
1
ks
pór
500
g
špenát
30
g
zázvor
500
ml
zeleninový vývar
1
liter
voda
2
PL
citrónová šťava
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierenie
trochu
olivový olej
2
hrste
chlebové krutóny
postup
1.
Na troche rozpáleného oleja v hrnci opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme olúpaný a nadrobno nakrájaný topinambur, na malé kolieska nakrájaný pór, špenát a na malé kocky nakrájaný zázvor. Prilejeme horúci vývar, vodu a na miernom ohni varíme domäkka.
2.
Pripravenú polievku rozmixujeme ponorným mixérom, dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a podávame s chlebovými krutónmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.